79-годишният Байдън вече е заявявал, че има намерение да се

...
79-годишният Байдън вече е заявявал, че има намерение да се
Коментари Харесай

Повече от половината американци не харесват работата на Байдън

79-годишният Байдън към този момент е заявявал, че има желание да се кандидатира за втори мандат през 2024 година, " в случай че съм в положително здраве ".

Рейтингът на президента на Съединени американски щати Джо Байдън падна до 39% при третия следващ седмичен спад и се приближава до най-ниското равнище на неговото президентство.

Това демонстрират резултатите от изследване на публичното мнение на Reuters/Ipsos, приключено във вторник.

Двудневното национално допитване откри, че 56% от американците не утвърждават работата на Байдън.

Рейтингът на утвърждението на Байдън е под 50% от август - знак, че неговата Демократическа партия може да е на път да загуби надзор над най-малко една камара на Конгреса на междинните избори на 8 ноември.

Тази година Байдън беше преследван от редица проблеми - като скока на инфлацията, откакто войната в Украйна оказа помощ за повишение на цените на горивата и световните вериги за доставки са към момента затруднени от пандемията COVID-19.

Спадът в известността на Байдън  до огромна степен се дължи на недоволството в личната му партия.  Седемдесет и четири % от демократите утвърдиха представянето на Байдън тази седмица, което е спад от към 85% през август. Само 11% от републиканците утвърждават, което е значително непроменено по отношение на август.

Общият рейтинг на утвърждение на Байдън  към момента не е достигнал ниските равнища на неговия предходник Доналд Тръмп , чиято известност доближи дъно от 33% през декември 2017 година Най-ниският рейтинг на Байдън  до момента беше 36% в края на май.

Анкетата на Reuters/Ipsos  се организира онлайн на британски език в Съединените щати.

Последното допитване събра отговори от общо 1005 пълнолетни лица, измежду които  443 демократи и 364 републиканци

Припомняме, че Байдън ще се кандидатира за втори мандат през 2024 година Това удостовери по-рано тази седмица прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер.

На журналистически въпрос дали Байдън ще се кандидатира за преизбиране на фона на опасения на демократите по отношение на възрастта му, защото той ще бъде на 82 години при започване на възможния си втори мандат, тя съобщи, че не може да приказва за избори.

Жан-Пиер обаче акцентира, че този въпрос е бил задаван на Байдън неведнъж и той е отговарял позитивно.

Отговорът на Белия дом идва два дни, откакто основният пълководец на президента Барак Обама - Дейвид Акселрод, разяснява пред " Ню Йорк Таймс ", че президентът ще бъде по-близо до 90, в сравнение с до 80 години в края на втори мандат и това би било сериозен проблем.

" Демократите се нуждаят от свежо, самоуверено водачество за президентската конкуренция през 2024 година Това не може да е Байдън ", отсече и Шелия Хъгинс, юрист и член на Националния комитет на Демократическата партия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР