79-годишна жена от Пловдивско е арестувана, защото е помагала в

...
79-годишна жена от Пловдивско е арестувана, защото е помагала в
Коментари Харесай

Арестуваха 79-годишна българка, помагала в схема с романтични измами

79-годишна жена от Пловдивско е задържана, тъй като е пособия в продължение на половин година на мъж да мами разнообразни дами и да им взема спестяванията. Това оповестиха от пловдивската районна прокуратура.

Съучастникът ѝ живеел в Чехия и оттова се свързвал посредством обществени мрежи и приложения с дами. Представял се за предприемач и им предложил бъдещо общуване. Впоследствие ги убеждавал, че е попаднал във краткотрайно материално усложнение и им желал пари.

Ако дамите нямали средства, старата му съучастничка, която се представяла за негова счетоводителка, ги съпровождала до банкови институции, с цел да теглят заеми. Част от парите пращала към Чехия, а друга част задържала за себе си.

Българката е арестувана за 72 часа. Вчера чешките управляващи са задържали обвинявания в машинация мъж с европейска заповед за арест и следва предаването му в България. Установено е, че той е получил общо от излъганите дами близо 180 000 лева, прецизират от прокуратурата, която към този момент повдигна обвинявания на двамата съучастници.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР