79-годишен италиански гражданин е преборил коронавирусната инфекция COVID-19 с помощта

...
79-годишен италиански гражданин е преборил коронавирусната инфекция COVID-19 с помощта
Коментари Харесай

79-годишен италианец пребори COVID-19 с помощта на лекарство за ебола

79-годишен италиански жител е преборил коронавирусната зараза COVID-19 благодарение на лекарство, в началото създадено за лекуването на ебола, заяви английският „ Телеграф “.
79-годишният пациент е почнал лекуване на 7 март. След целия медикаментозен курс, той към този момент е с две негативни проби за ковид – изискването да бъде освободен като здрав.
„ Това е първият ни същински пациент, който се е излекувал с пробното лекарство ремдесивир. Изключително удовлетворени сме от този резултат – медикаментът наподобява в действителност работи “, съобщи Матео Басети, завеждащ клиниката по инфекциозни заболявания в Сан Мартино.
Препаратът с име ремдесивир е една от очакванията на медицината за лек на заболяването, като се загатна за първи път от фармацевтичната компания „ Модерна терапютикс “. В момента медикаментът е в пробна фаза върху хора, които могат да дадат единодушие да им бъде прибавен.
Освен „ Модерна терапютикс “, компанията „ Гилеад Сайънс Инк. “ Също се пробва да създаде лекарство въз основата на ремдесивир, което да лекува COVID-19.
Медикаментът беше употребен сполучливо по-рано този месец върху различен пациент с ковид в Съединените щати, който също е дал позитивни резултати.
Очаква се и отчет от Китай при започване на април, който също да очертае дали ремдесивир е имал позитивно въздействие върху болните.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР