79 души са загинали или безследно изчезнали след пожара в

...
79 души са загинали или безследно изчезнали след пожара в
Коментари Харесай

Жертвите на пожара в Лондон вероятно са около 80

79 души са починали или безследно изчезнали след пожара в жилищната постройка " Гренфел” в Лондон от 13 юни, заяви Би Би Си, като цитира представител на полицията. Началникът на полицията Стюарт Кънди уточни, че има доста фамилии, които са изгубили повече по един непосредствен в огнената буря.

18 души остават в болница, а положението на половината от тях е сериозно, съобщи бТВ.

Към момента главен приоритет на управляващите е идентифицирането на откритите в изгорелия блок тленни оставки. По думите на Кънди обаче не при всичко е допустимо бързо да бъде открита самоличността и интервенцията може да се проточи " доста, доста седмици”.

Междувременно тече и следствие, което обгръща строителството на постройката, главния й ремонт и поддръжката й, както и спазването на противопожарните правила. Обитателите на " Гренфел” винят компанията, ремонтирала блока, че е вложила некачествени материали поради икономии.



" Искам да подчертая, че ще създадем инспекция дали има осъществени престъпни закононарушения от страна на физически и юридически лица”, акцентира полицейският шеф.

След като жители излязоха на митинг поради неналичието на съответна грижа за потърпевшите, държавното управление сътвори специфичен фонд за поддръжка на засегнатите фамилии. Всяко домакинство, останало без дом, ще получи 500 паунда в брой и още 5000 по банкова сметка.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР