79,4 процента от анкетираните педагогически специалисти - учители и директори

...
79,4 процента от анкетираните педагогически специалисти - учители и директори
Коментари Харесай

Близо 80% учителите и директорите смятат, че училищата трябва да преминат на електронно обучение

79,4 % от интервюираните педагогичен експерти - учители и шефове считат, че цялата просветителна система би трябвало да премине краткотрайно в електронно образование от разстояние, а 76,8 % считат, че учебната среда е рискова за работа.

Това оповестяват в сряда от синдиката " Образование " към КТ " Подкрепа ", като базират на извършена от тях анкета. Досега респондентите в анкетата са 4270 учители и учебни шефове.

Над 70 % от родителите желаят присъствено образование в този момент, само че какви са опциите на просветителните институции и какво мислят и усещат българските учители? За тази цел синдикатът " Образование " е попитал учители и шефове: " Смятате ли че в по този начин създалата се пандемична конюнктура просветителните институции би трябвало да работят в постоянна форма или би трябвало да преминат в електронно образование от разстояние? ".

Аргументите за прекосяване към образование в електронна среда са доста, показват от учителския профсъюз.

В момента доста мъчно се основава организация за образователен развой, поради многото заболели и отсъстващи учители и шефове. Много от учителите изпитват нараснала нерешителност и са в болнични за една или две седмици. Много от работещите учители и шефове, заместват свои отсъстващи сътрудници, което ги претрупва брутално, се показва в позицията на синдиката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР