78 пожарникари и спасители от България продължават да помагат в

...
78 пожарникари и спасители от България продължават да помагат в
Коментари Харесай

Българските пожарникари и доброволци в Турция - Общество

78 пожарникари и спасители от България не престават да оказват помощ в Турция след двете опустошителни трусове.  Българският екип е построил своя лагер на стадиона в Бесни, който е на към 40 км западно от регионалния град Адияман.

Тази заран екип от 22 индивида, измежду които е и доктор от Медицинския институт на вътрешното министерство, са направили избавителни действия в региона, оказана е нужната здравна помощ на потърпевши хора. Всички чиновници на Пожарната  са в положително здравословно положение.

Националната асоциация на доброволците в България провежда 28 доброволци, които отпътуваха за потърпевшите от земетресението региони в Турция още на 7-и февруари.

Момчетата и девойките са от „ Аварийно избавяне – Пловдив ", „ Пловдив 112 ", Доброволно формирование „ Мейдей " и Държавна фирма на Столична община.

В помощ на първия екип през днешния ден отпътуват още 20 доброволци , които следобяд ще излетят с турските авиолинии. Доброволците са от клуб „ Пещерно избавяне " в Пазарджик, Държавна фирма към община Топловград и други.

Екипите на Българския червен кръст, взаимно с екипа на Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита " към Столична община, работят в региона на Адана. До момента те са правили действия по търсене и избавяне на три места.

Всичко за земетресенията в Турция може да прочетете
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР