78% от българските интернет потребители са последователи инфлуенсъри в социалните

...
78% от българските интернет потребители са последователи инфлуенсъри в социалните
Коментари Харесай

Светът на инфлуенсърите: Мъжете се интересуват от технологии, а на жените от готвене

78% от българските интернет консуматори са почитатели инфлуенсъри в обществените медии. Те най-често употребяват платформите „ Facebook “ (66%), „ Ютюб “ (50%) и „ Инстаграм “(35%) за тази цел.

Това демонстрира изследване на „ Нилсен Адмосфер България “ и Български народен панел, извършено измежду 500 дейни в интернет българи, на най-малко 15-годишна възраст.

По техни данни онлайн наличието на известни и авторитетни персони притегля най-много хора на възраст 15-34 година С повишаване на възрастта внезапно понижава и ползата към подобен тип наличие.

От анкетата излиза наяве, че измежду най-любимите споделяни от инфлуенсъри тематики в обществените медии са готвене и пътешестване. Мъжете са склонни да последват по-голям брой известни персони спрямо дамите.

Около 40% от почитателите са потърсили повече информация по избрана тематика, а 30% са тествали или закупили нов артикул, предложен от инфлуенсър. Въпреки всичко, почитателите демонстрират и доза рецензия – от нещата, които не харесват в инфлуенсърите, са например случаите на очевидно неискрено наличие, споделяно от тях.

Снимка: iStock

Причини да сме почитатели

„ Говорят за тематики, които са ми забавни “ се показва от 55% от интервюираните в отговор на въпроса каква е повода да следват инфлуенсъри и известни персони в обществените медии. Друга известна причина е самата харизма на дадена персона (49%). 34% дефинират като привлекателно образното наличие, което те споделят и 32% ги следват чисто от любознание.

В отговор на обичани тематики, споделяни от инфлуенсъри и известни персони, 23% от почитателите показват интерес към материали, свързани с готвене и пекарство, 19% - с пътешестване и пътешествия, 16% - със здраве, и също толкоз - с метод на живот и личностно развиване.

Темите не вълнуват двата пола еднообразно – мъжете се интересуват най-много от технологии, след което спорт и пътешестване, до момента в който дамите от тематики, свързани с готвене и пекарство, след което семейство/деца и мода.

Снимка: iStock

Какво не харесват потребителите в инфлуенсърите?

На въпрос какво дефинират като червен байрак във връзка с наличията, които се споделят от авторитетни персони в обществените медии. Сред най-често посочваните отговори е „ неискрено наличие “ (35%).

29% одобряват наличието негативно, когато излиза наяве, че то е реклама, само че не е правилно пояснено. 26% показват отрицание, когато показана активност или обстановка не отразява действителния живот, а същият дял хора имат нещо срещу, когато фотосите на дадени персони са прекомерно модифицирани и наситени с филтри.

Най-безобидно се одобряват дългите текстовете или видеа на оповестените от инфлуенсъри наличия (15%).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР