78 от 102 присъстващи депутати гласуваха вот на недоверие към

...
78 от 102 присъстващи депутати гласуваха вот на недоверие към
Коментари Харесай

Падна правителството в Словакия

78 от 102 присъстващи депутати гласоподаваха избор на съмнение към държавното управление на Едуард Хегер

Националният съвет (НС) на Словашката република гласоподава избор на съмнение към държавното управление на Едуард Хегер (OĽANO). 78 от 102 присъстващи депутати гласоподаваха в поддръжка на рухването на държавното управление, 20 бяха срещу, а двама се въздържаха, съобщи словашката организация TASR, представена от БГНЕС. Преди гласуването депутатите от OĽANO напуснаха залата.

Днес министърът на финансите Игор Матович (OĽANO) предложи оставката си, в случай че SaS отдръпна подписите си под вота на съмнение и поддържа бюджета.

Предложението за избор на съмнение към държавното управление беше импортирано от опозиционната партия SaS. Необвързаните депутати към Петер Пелегрини също са подписали предлагането на изключително съвещание.

Лидерът на SaS Ричард Сулик съобщи в пленарната зала по време на дебата, че може да си показа вярно и свястно възобновяване на държавното управление единствено след разпад на настоящето. SaS ще поддържа кабинета, само че няма да бъде част от него. Той приказва и за опцията за предварителни избори или за служебно държавно управление.

Няколко членове на държавното управление и министър-председателят също се изрекоха в пленарната зала. Те отхвърлиха предлагането на SaS и приканиха либералите да създадат крачка обратно. SaS се оповестиха за опазване на демократичното ръководство.

Националният съвет е дал своя вот съмнение към държавното управление два пъти в досегашната история на самостоятелна Словакия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР