78-годишна жена е станала жертва на телефонна измама вчера в

...
78-годишна жена е станала жертва на телефонна измама вчера в
Коментари Харесай

78-годишна жена е станала жертва на телефонна измама вчера в Силистра

78-годишна жена е станала жертва на телефонна машинация през вчерашния ден в Силистра. Въпреки че полицията навреме предизвести за съществуващата заплаха, дамата с лекост била въвлечена в незаконната скица, разделяйки се със забележителна сума.

Първоначалното позвъняване постъпило на стационарния ѝ телефон от жена, съобщаваща, че е от полицията. Разговорът бил трансфериран на привиден комисар, който обяснил, че дамата е в лист на брутални нарушители и настоял да прибере във фризера всички пари и полезности, с които разполага, с цел да не бъде ограбена. Жената събрала наличните в жилището свои, на щерка си и на внук си пари, възлизащи на 9000 лева Междувременно, нарушителите поискали мобилния ѝ номер, с цел да направляват по-нататъшните ѝ дейности, като настояли стационарният телефон да остане отворен, възпрепятствайки всяка друга връзка с нея. Успели да я убедят, че с нейна помощ ще съумеят да заловен нарушителите и получили единодушието ѝ да взе участие в „ полицейската акция “. Дори помахала от балкона, с цел да локализират мястото на „ интервенцията “. В идващ миг, изпълнявайки напътствията, дамата хвърлила от осмия етаж пакет с 9000 лева По-късно денем, когато щерка ѝ се прибрала у дома, станало ясно, че е излъгана. В РУ-Силистра по случая е формирано досъдебно произвеждане, подхванати са оперативно-издирвателни дейности за неговото следствие.

ОДМВР-Силистра още веднъж прикани: Не давайте пари на непознати! Не съществува процедура полицията да желае пари от жителите за осъществяване на служебните си задания. Имайте поради, че всяко телефонно позвъняване с искане на пари под разнообразни предлози е машинация! Не се доверявайте, свържете се с околните си или сигнализирайте на тел.112.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР