778 нови полицейски служители са назначени за първите 7 месеца

...
778 нови полицейски служители са назначени за първите 7 месеца
Коментари Харесай

778 нови полицаи назначени тази година

778 нови полицейски чиновници са назначени за първите 7 месеца на тази година. В съпоставени с миналта година за този интервал назначените са били 197.

Това разгласи министърът на вътрешните работи Валентин Радев на брифинг, на който показа цели на министерството му по осъществяване на програмата на държавното управление.

" Една мантра имаше, с която и аз се подведох със синдикатите - че няма задоволително искащи за главните длъжности - служители на реда, жандармеристи, граничари, пожарникари ", разяснява Радев и уточни единствено един образец: за 9 места в Пловдив аплайват 120 души.

Министър Валентин Радев увери, че ще упорства за още средства в бюджета за екипировка и съоръжение. Отделени и планувани са 200 000 лева за закупуване и цялостна замяна на персонални защитни средства на пожарникарите.

 Телефонните измамници - приоритет на Министерство на вътрешните работи
Телефонните измамници - приоритет на Министерство на вътрешните работи

Министър Радев не проумява по какъв начин толкоз хора се " връзват "

Още една мярка е увеличението броя на стационарните и мобилните камери за надзор на пътя. Радев разяснява, че е основана организация за оповестяване на социална поръчка за доставка на 15 стационарни уреди за реализиране на надзор на скоростта.

Вътрешният министър уточни, че се готви тактика за увеличение на потенциала на академията на Министерство на вътрешните работи, в това число центровете за подготовка в Пловдив, Казанлък и Варна.

Един от целите на Министерството на вътрешните работи ще е миграционната политика - недопускане и връщане на нелегално пребиваващи мигранти. От началото на тази година се ползва проект за реализиране на политиката за връщане на противозаконни мигранти. Регулярно се връщат жители главно на Афганистан и Ирак, които не са получили интернационална протекция и статут на леговище, в това число и през съда.

Като друга цел министър Радев уточни повишението на потенциала за защита на границата. Автомобили с висока проходимост за гранична полиция ще бъдат купени със средства от 160-те млн. евро европейска помощ. Министърът изясни, че са удължили периода за усвояването на европейска помощ до октомври следващата година.

" До момента са усвоени или безусловно контрактувани и разплатени 57 087 659 млн.евро ", съобщи Радев и добави, че са в развой на осъществяване 36 процедури за възлагане на публичен поръчки на обща стойност 15,5 мнл. евро. Други 41 процедури на обща стойност към 32,5 млн.евро са в развой на подготовка. Радев акцентира, че е убеден, че с удължаването на периода, тези 160 мнл.евро ще съумеят да ги усвоят.

Като други цели, който уточни вътрешният министър Радев, са противодействието на тероризма и проведената престъпност и корупцията.

Министърът на вътрешните работи сложи акцент върху ефикасното противопоставяне на незаконните структури, които са профилирани в осъществяването на телефонни измами.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР