7740 бюлетини от общо 21 секции ще бъдат повторни преброени

...
7740 бюлетини от общо 21 секции ще бъдат повторни преброени
Коментари Харесай

Над 7000 бюлетини ще бъдат отново преброени в Созопол

7740 бюлетини от общо 21 секции ще бъдат повторни преброени в община Созопол. Това реши Административния съд в Бургас.
Делото е формирано по тъжба на " ИТН " и ГЕРБ против избора на общински съветници в Общината. Според тях са позволени редица нарушавания при отчитането на резултатите.

" Съдът одобри причините, че са налице голям брой нарушавания в протоколите, има прекомерно доста зачерквания, задрасквания, коригиране на числа. Не можем да сме сигурни и подозренията, че резултатът е недействителен се оправдават. По тази причина откакто са оспорени протоколите беше разпоредено от съда те да бъдат отворени и преброени всички 21 секции в Община Созопол, като се ревизират от движимостите лица всички бюлетини, действителни гласове, недействителни и да се направи отначало преценка и отначало да се отчетат резултатите. Дали те ще бъдат същите или разнообразни ще покаже експертизата ", съобщи юрист Момчил Момчилов

Съдът утвърди отчасти настояванията на жалбоподателите, като назначи осъществяването на правосъдна експертиза от движимости лица, както и разпит на трима очевидци.

" Нашата позиция е отразена в правосъдно съвещание и тя е, че няма нарушавания на изборния развой от такова естество, че да опорочат вота на гласоподавателя и да остане неразбираема неговата воля ", съобщи адв. Момчил Момчилов.

Следващото съвещание на Административния съд в Бургас е планувано за 4 декември.

Автор: Елеана Цанова




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР