77-годишна перничанка е измамена със сумата от 16 000 лева.

...
77-годишна перничанка е измамена със сумата от 16 000 лева.
Коментари Харесай

Перничанка даде 16 000 лева на ало-измамници

77-годишна перничанка е излъгана със сумата от 16 000 лв.. Използвана е позната скица с провеждаща се полицейска акция.
 
Вчера към обяд, на домашния телефон на самотно живеещата жена се обадил мъж, който се показал за полицейски чиновник и декларирал, че в града се организира профилирана полицейска интервенция по залавянето на телефонни измамници.
 
Мнимият служител на реда изискал всичките пари, които има дамата с обещанието, че след края на акцията ще й ги върне. Казал на пенсионерката още, че е допустимо и тя да стане жертва на закононарушение, след което пострадалата била застрашена от различен мъжки глас, който всял боязън и суматоха у старата.
 
Обърканата и изплашената жена събрала всичките 16 000 лв. които имала у дома и и ги изхвърлила през терасата. Когато няколко часа никой не я потърсил, подала сигнал на тел. 112.
 
От ОДМВР-Перник осведомят жителите, че през последните няколко дни се следи интензивност от страна на телефонните измамници. Хората да не се доверяват на непознати и под никакъв претекст да не дават пари.
 
Когато получат сходни позвънявания, да се свържат със свои близки или познати, преди да подхващат каквито и да било дейности. Уместно е незабавно да се обадят и на тел. 112, където ще получат информация и препоръки какво би трябвало да създадат в съответния случай.
 
Сигнали на незабавния телефон да се подават и при неосъществени опити на измами. От полицията още веднъж напомнят, че в своята работа Министерство на вътрешните работи и всички останали институции не желаят пари на ръка и не търсят сходно подпомагане от жителите. По тематиката 10 000 лева съобщи възрастен мъж на привиден престъпен служител на реда Жена хвърли през балкона 5500 евро и злато на телефонни измамници
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР