77-годишен мъж проходи в бургаската болница- УМБАЛ. Пенсионерът е с

...
77-годишен мъж проходи в бургаската болница- УМБАЛ. Пенсионерът е с
Коментари Харесай

77 -годишен пенсионер проходи

77-годишен мъж проходи в бургаската болница- УМБАЛ. Пенсионерът е с ампутирани крака и от 10 години е в инвалидна количка. Сега той върви – с помощта на експертите от Центъра за профилирано протезиране и рехабилитация в УМБАЛ Бургас.

„ Чувството да гледаш света от горната страна е неописуемо. Благодаря на всички, които ми помогнаха да го изпитам още веднъж “, споделя той. Чичо Стефан, както му споделят тук, към този момент има нови крайници. Това са протези, направени особено за него. Ще може да се придвижва самичък, да излиза в двора на къщата си, да се обслужва – нещо съвсем невероятно досега.

Центърът е взаимен план на УМБАЛ Бургас, Националния алианс за интеграция след ампутация и протезиране и Община Бургас. Намира се в Отделението за долекуване на Бургаската болница. Тук работят рехабилитатори, профилирани да оказват помощ на лица с ампутирани крака. Тази рехабилитация е характерна и изисква специфични умения, разнообразни от рехабилитационните действия след залежаване, интервенции и др.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР