77-годишен мъж от град Дебелец оцеля като по чудо 5

...
77-годишен мъж от град Дебелец оцеля като по чудо 5
Коментари Харесай

77-годишен дядо оцеля 5 дни в Еленския Балкан

77-годишен мъж от град Дебелец оцеля като по знамение 5 нощи под намерено небе в Еленския балкан, без храна и измежду горски хищници.

На 25 юни бай Йордан тръгнал към бащината си къща в безлюдната махала Косевци, високо в планината. До запустялото селце нямало път, по тази причина негов прочут го закарал до Каменари, а оттова траял пешком през пущинаците. Вечерта на същия ден разговарял със сина си и споделил, че още не е стигнал махалата, само че му остават единствено още няколко километра.

Роднините подали сигнал и на тел.112, само че инатливият пенсионер отказал помощ. Скоро обаче батерията на телефона му паднала и синовете му изгубили връзка с него. На 26 юни го оповестили за локално търсене, оповестява "24 часа ".

На крайник бил вдигнат целият разполагаем състав на полицейското ръководство в Елена, спасителите към пожарната от Горна Оряховица, доброволци от Планинската избавителна работа, горски, ловджии с високопроходим джип. Било докарано и полицейско куче. Включили се чиновници на профилираните полицейски сили от Велико Търново.

Най-голямото терзание било, че може и да не открият дядото, тъй като в региона бродели две мечки и вълци, описаха взели участие в акцията.

Около 13 ч. в събота спасителите разкрили раницата и връхни облекла на бай Йордан, а скоро и него самия, пропаднал в надълбоко дере. Старецът бил контактен, само че объркан, измръзнал, влажен и гладен, тъй като го застигнал проливен дъжд в планината. Освен това бил диабетик и три дни бил без инсулин.

Със специфична носилка на спасителите от някогашната Гражданска отбрана съумели да извадят изтощения дядо от мощно пресечената околност. Той е прегледан в началото в незабавна помощ в Елена и е превозен в болничното заведение във Велико Търново, където е настанен за стабилизиране на положението му.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР