77 българи се оказаха със забранен достъп за Турция. Това

...
77 българи се оказаха със забранен достъп за Турция. Това
Коментари Харесай

Достъпът до Турция на 77 български граждани отказан заради връзки с ИД

77 българи се оказаха със неразрешен достъп за Турция. Това стана ясно от отчет на турското вътрешно министерство за битката с ИД. Те са единствено част от повече от 54 000 души, които има възбрана за влизане в южната ни съседка. /НОВА/

„ Този отчет не се появява инцидентно, тъй като това е опит за следено тиражиране на информация, която идва да покаже, че турската страна е застрашена от тероризъм, само че все пак тя се оправя безпроблемно и също така мисли за сигурността на прилежащи страни ”, разяснява в „ Здравей, България ” Славчо Велков, специалиста по антитероризъм и народен представител от Българска социалистическа партия.

Според него това е акт, който е ориентиран първо към усмиряване и консолидиране на вътрешния електорат в Турция.

„ Интересно е, че нашите консулства в Турция не са осведомени с нещо сходно, защото интернационалното право допуска при съществуването на такива данни незабавно да бъдат осведомени консулските служби ”, изясни Велков.

„ Независимо от демонстрираните топли връзки сред България и Турция, тя има своя интерес и го преследва. Тези връзки не са толкоз топли, в случай че се позволяват такива провокации към България ”, на мнение е специалистът по антитероризъм.

Той успокои, че няма опасност за националната ни сигурност от сходни жители. Няма и информация в службите ни за депортирани такива лица. По думите му би трябвало да се изисква информация кои са тъкмо те и каква активност правят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР