760 млн. лв. са допълнително предвидените от Народно събрание приходи

...
760 млн. лв. са допълнително предвидените от Народно събрание приходи
Коментари Харесай

Асен Василев обяви 760 млн. лева допълнителни приходи

760 млн. лева са в допълнение плануваните от Народно заседание доходи по отношение на това, което беше изчислено от Министерство на финансите, това съобщи министърът на финансите в оставка Асен Василев.

„ Тези спомагателни доходи, против които са заложени и доста разноски, са над това, което министерството планува със 760 млн. При доста неподходящо икономическо развиване и доста висока инфлация от септември натам, през последните 3 месеца на годината, е допустимо част от тези доходи да бъдат осъществени. Мисля, че всички ще бъдат осъществени. Ако се види, че приходите не се осъществят, е допустимо да се постановат ограничавания на другите министерства и ведомства, тъй че те да имат по-малки предели от това, което е планувано в бюджета за да не се наруши бюджетното салдо. Това е правено предходни години “, уточни той.

„ Приходната част към този момент мина на второ гласоподаване в зала, минаха и разискванията по разходната част “, изясни министърът в оставка.

„ За момента няма упования да има спомагателни разноски, отвън тези, които бяха признати на комисия “, добави Асен Василев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР