76-годишният Тери Джон Мартин няма да получи затвор за кражбата

...
76-годишният Тери Джон Мартин няма да получи затвор за кражбата
Коментари Харесай

Застаряващ мафиот избягва 10 години затвор, след като открадна рубинените чехли от Магьосника от Оз

76-годишният Тери Джон Мартин няма да получи затвор за кражбата си през 2005 година на рубинените чехли на Джуди Гарланд от Магьосникът от Оз.

Чехлите са носени от нейния воин Дороти и са известни с това, че са златният билет на момичето за излизане от Оз, като потупва петите си три пъти. Тери съумя да вземе чехлите от музея на Джуди Гарланд в Гранд Рапидс, Минесота. Адвокатът на измамника разкри, че е бил изкушен от любознание, когато разкрил посредством връзки с мафията, че обувките, застраховани на 1 милион $, би трябвало да имат същински бижута, с цел да получат тази оценка.

Докато обувките са открити през 2018 година, Тери не беше повдигнато обвиняване до май 2023 година Главният областен арбитър на Съединени американски щати Патрик Шилц избра да не го оставя зад решетките, защото сега той е в приют и е заставен да живее. Ако не беше здравословното му положение, в това число непрекъсната кислородна терапия и довеждането му в съда в инвалидна количка, съдията щеше да го осъди на 10 години.

За всички н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР