76-годишна пациентка, ваксинирана срещу коронавирус, е починала в КОВИД реанимацията

...
76-годишна пациентка, ваксинирана срещу коронавирус, е починала в КОВИД реанимацията
Коментари Харесай

Съмнения за фалшиви сертификати за заболели с COVID-19 пациенти

76-годишна пациентка, имунизирана против ковид, е умряла в КОВИД реанимацията на болничното заведение в Исперих. От петимата, които се лекуват в интензивното поделение, трима също са ваксинирани. Лекарите нямат пояснение на какво се дължи това, по-скоро изключение -
имунизирани хора да се разболяват тежко. Не изключват разновидността документите да са фалшифицирани.

Тримата имунизирани пациенти, които са в реанимацията на болничното заведение в Исперих, са на възраст сред 68 и 76 години. И тримата са споделили, че са имунизирани. Освен високо кръвно нямат други болести. Затова и техният лекуващ доктор доктор Александър Серафимов се е озадачил - това били първите му изцяло ваксинирани пациенти. Консултирал се с сътрудници в обществените мрежи - нямало подобен случай в друго интензивно поделение. И се чуди какви са аргументите.

„ Има някакъв имунизационен пробив или някакъв нов вариант, който да не се покрива от имунизациите. Нямам концепция. Хора, които са имунизирани, се разболяват рядко, нормално не стигат до реанимация ", съобщи доктор Александър Серафимов, анестезиолог.

Такива са наблюденията и на доктор Иван Гайдаров, шеф на болничното заведение.

„ До този миг имунизираните бяха изключение в КОВИД отделението ", съобщи доктор Иван Гайдаров, шеф на МБАЛ Исперих.

В болничното заведение направиха инспекция и откриха, че и тримата пациенти са с регистрирани в осведомителната система документи. Единият от тях се е ваксинирал още през януари, а другите през март и май. Но какъв е техният имунитет и по какъв начин се е трансформирал във времето - няма по какъв начин да открият. Единственият метод е, в случай че си създадат тест за антитела. В телефонен диалог от РЗИ-Разград обясниха, че могат единствено да създадат инспекция на документите по документи, само че не могат да бъдат сигурни дали в действителност на пациентите са поставени ваксини. По-късно отхвърлиха да разясняват случая пред камера.

Медиците от болничното заведение в Исперих обаче са безапелационни:

„ По никакъв метод протичащото се при нас в интензивното поделение не трябва да демотивира хората да се имунизират, в противен случай. Научно потвърдено е и сътрудниците в целия свят потвърждават, че имунизацията е нещо, което пази ", разяснява доктор Александър Серафимов.

През август в Исперих е имало растеж на искащите да се имунизират - над 4600 души са го създали, само че този месец броят още веднъж е намалял. Затова от болничното заведение имат подготвеност да провеждат и мобилни екипи, които да вървят в по-малките обитаеми места.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР