76-годишна жена от Бургас опита да инсценира грабеж, след като

...
76-годишна жена от Бургас опита да инсценира грабеж, след като
Коментари Харесай

Баба от Бургас изигра пенсията си в казино - заяви пред полицаи, че са я ограбили

76-годишна жена от Бургас опита да инсценира обир, откакто проиграла пенсията си в игрална зала. Полицаите обаче бързо разкрили лъжливата скица, въпреки че бабата много се постарала всичко да наподобява правдиво.

На 14 февруари към 18.50 ч. в Пето Районно ръководство е получено известие от 76 годишна бургазлийка за това, че към 16.35 ч. в региона до бл. 54 в ж.к. " Изгрев ", е нападната от двама непознати мъже. Те я блъснали в тил и и взели дамската й чанта, в която имало към 70 лв., персонални документи и дебитна карта, съобщи glasnews.bg.

Веднага е осъществен обход на региона, дамата е разпитана като пострадала, открити са записи от охранителни камери. След осъществени голям брой дейности по следствие на декларирания обир обаче, служителите на реда стигнали до извода, че става дума за клевета от страна на 76 годишната бургазлийка, изясни представителят на ОД Министерство на вътрешните работи Бургас Цветелина Рандева.

От записите на прегледаните камери станало ясно, че в 16.09 ч. бабата е влезнала в игрална зала на ул. " Цар Петър " в центъра на града. Останала там към 30 мин., след което излязла и се насочила към подлеза на Бургаска опера. Слязла по стълбите и откакто извадила портфейла си от дамската чанта, я изхвърлила в бетонен панер за боклуци.

От там старата жена се отправила в посока автобусна спирка " Трета поликлиника ", качила се на рейс в 17.22 ч. и 8 минути по-късно слязла на спирката пред бл. 53 в ж.к. " Изгрев ".

При извършените спомагателни полицейски дейности декларираната за ограбена персонална карта е открита в облеклата на старата бургазлийка. Бабата не съумяла да даде съответни пояснения за аргументите, подтикнали я да съобщи за сбъднат обир на дамската й чанта.

Образувано е досъдебно произвеждане, работата по случая продължава.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР