76-годишна бургазлийка се оплака в полицията, че е била нападната

...
76-годишна бургазлийка се оплака в полицията, че е била нападната
Коментари Харесай

Пенсионерка излъга полицията, че е ограбена, била в игрална зала

76-годишна бургазлийка се оплака в полицията, че е била нападната и ограбена, само че записи от охранителни камери разкриха, че сама е изхвърлила дамската си чанта в панер за отпадък, откакто излязла от игрална зала, оповестиха от Областната дирекция на полицията в морския град.

Вчера към 18.50 ч. в Пето Районно ръководство в Бургас е получено известие от стара жена за това, че към 16.35 ч. в региона до бл. 54 в ж.к. " Изгрев ", е нападната от двама непознати мъже, които след боричкане в гърба, ѝ взели дамската чанта. По думите ѝ в чантата е имало към 70 лв., персонални документи и дебитна карта.

Своевременно е осъществен обход на региона, дамата е разпитана в качеството на пострадала, открити са записи от охранителни камери. След осъществените дейности по следствие на декларирания обир е установено, че се касае за клевета от страна на старата бургазлийка.

От записите на камерите станало ясно, че в 16.09 часа пенсионерката е влезнала в игрална зала на ул. " Цар Петър ". Престояла в нея към 30 минути, след което излязла и се насочила към подлеза на Бургаската опера. Слязла по стълбите и откакто извадила портфейла си от дамската чанта, я изхвърлила в панер за боклуци. От там дамата се отправила в посока автобусна спирка на Трета поликлиника и се качила на рейс в 17.22 ч. Осем минути по-късно слязла на спирката пред бл. 53 в ж.к. " Изгрев ".

При извършените спомагателни полицейски дейности декларираната за ограбена персонална карта е открита в облеклата на старата бургазлийка. Тя не съумяла да даде съответни пояснения за аргументите, подтикнали я да излъже криминалистите, че е ограбена.

Работата по случая продължава от чиновници на Пето Районно ръководство – Бургас.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР