759 ще са изборните секции зад граница. Сънародниците ни в

...
759 ще са изборните секции зад граница. Сънародниците ни в
Коментари Харесай

В 245 секции в чужбина ще се гласува с машини

759 ще са изборните секции зад граница. Сънародниците ни в чужбина ще гласоподават в 60 страни. 245 ще са секциите зад граница, в които ще се гласоподава с машина, а в 388 ще се гласоподава 2 в 1.От тях в 378 ще се проведат избори и за Европейски парламент. Вотът за Екологичен потенциал се организира в страните членки на Европейски Съюз, а отвън тях – единствено в дипломатическите представителства

От външно министерство показаха, че българските жители, които не са в страни членки на Европейски Съюз, ще могат да упражняват гласа си за европарламент само в българските посолства или консулства. И този път най-вече изборни секции ще има в Турция – 166, като в 4 от тях ще има 2 в 1. Над 100 секции ще отворят порти в Обединеното кралство и Германия. Очаква се да бъдат командировани над 800 души.

„ За първи път ние имаме избори две в едно, което води до тези съществени провокации, свързани с организацията в чужбина. Трите страни, в които няма да има избори за европейски парламент, само че пък има секции за народни представители са Нова Зеландия, Сингапур. Това са страни, в които ние нямаме дипломатическо и консулско представителство”, сподели непрекъснатият секретар на Министерство на външните работи Светлан Стоев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР