758 общински и държавни училища ще посрещнат учениците си на

...
758 общински и държавни училища ще посрещнат учениците си на
Коментари Харесай

758 училища посрещат 15 септември в ремонтирани сгради

758 общински и държавни учебни заведения ще посрещнат учениците си на 15 септември в главно или отчасти ремонтирани здания. В други 170 учебни заведения ремонтите ще продължат и след началото на образователната година. Директорите им са основали нужната организация за осъществяване на естествен образователен развой, оповестиха от МОН.

По данни на Регионалните ръководства на образованието учениците на 22 учебни заведения ще бъдат краткотрайно преместени в други здания поради продължителни ремонтни действия. Най-много са тези случаи в областите София – пет, и Стара Загора – четири. Следват Пловдив и Велико Търново с по три. Част от ремонтите ще приключат още през октомври т.г., а други ще продължат и през 2022 година

До средата на май 2022 година 14 класа от 9. Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо Ламартин “ в София ще учат в една от постройките на Националната спортна академия на ул. „ Гургулят “. Това се постанова поради продължаващото създаване на нов корпус с физкултурен салон и главен ремонт на остарялата постройка.

До края на образователната година в други учебни заведения ще се образоват учениците на Технологичното учебно заведение „ Електронни системи “ в София, старозагорските 1 ОУ „ Георги Бакалов “, СУ „ Христо Ботев “, СУ „ Васил Левски и Професионална гимназия (ПГ) по облекло и хранене „ Райна Княгиня “, както и на Професионалната гимназия по селско стопанство „ К. А. Тимирязев “ в Две Могили.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР