755 милиона лева, предвидени в Плана за възстановяване и устойчивост,

...
755 милиона лева, предвидени в Плана за възстановяване и устойчивост,
Коментари Харесай

755 млн. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост - към грижата за възрастните

755 милиона лв., планувани в Плана за възобновяване и резистентност, финансиран по линия на Европейския съюз, се насочват към промяната в дълготрайната грижа за възрастните хора.

Това разгласи общественият министър Деница Сачева при разискването на четвъртия дирек от проекта - „ Справедлива България ".

" Изграждане на най-малко 174 нови такива услуги за 522 консуматори. Извършване на строителните действия и доставка на съоръжение.

Средства, които са нужни за закупуване на съоръжение, за възнаграждение на личния състав, за развиване и подготовка, изключително на хората, които са заети в тази сфера ".

Заради неналичието на подготвени експерти се обмисля част от дейностите да се извършват от хора със приблизително обучение, посочи министър Сачева.

Планът ще поддържа и промяната на пазара на труда. Планира се възрастните хора да бъдат подготвени в базови цифрови умения, с цел да употребяват електронните услуги на страната.

Конкретната национална стратегия е с планиран бюджет 80 милиона лв.:

" Започваме от построяването на облачна среда и основаване, поддържане и администриране на виртуалната платформа за образование на възрастни - над 16 години, в това число образуване на електронни и отдалечени образования по разнообразни специалности и по основни компетентности, създаване на електронни образователни материали, пособия, интерактивни уроци, електронни проби ", изясни общественият министър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР