7500 полицаи са мобилизирани, за да не бъде допуснат в

...
7500 полицаи са мобилизирани, за да не бъде допуснат в
Коментари Харесай

7500 полицаи бранят Брюксел от Конвой на свободата

7500 служители на реда са мобилизирани, с цел да не бъде позволен в Брюксел европейският „ Конвой на свободата “, пишат белгийски медии.

Макар столичните управляващи категорично да не разрешиха проявата, към Белгия към този момент са се отправили автоколони от всички прилежащи 4 страни – Франция, Германия, Нидерландия и Люксембург. Така най-малко настояват уредниците в криптирани послания, представени от обществените мрежи.

Най-много хора се чака да дойдат от Париж. Пътят им минава през Лил – най-големия френски град край границата с Белгия, и Гент. Полицията предизвести водачите да заобикалят пътуванията в тази посока, както и близкия сектор на околовръстното шосе.

Планира се шествието да бъде с коли и камиони. Силите на реда считат да не ги позволяват въобще да влизат в града.

Мобилизираните служители на реда няма да спят по домовете си през днешния ден и на следващия ден вечер. Те ще нощуват в хотели в кварталите, в които ще бъдат ситуирани.

Днес следобяд обаче Клуб Z не видя засилено наличие на силите на реда. Но по улиците сред Европейската комисия и близкия парк „ Сенкантенер “ са ситуирани в подготвеност заграждения с телени мрежи. Засега те са по тротоарите и не препречват придвижването.

Властите в Брюксел и Министерство на вътрешните работи не разрешиха митингите с МПС. Забраната влиза в действие в среднощ и ще важи до 8 часа сутринта вдругиден, 15 февруари.

Полицията предизвести, че нарушителите ще бъдат наказвани, в това число със затвор. Наказанията ще бъдат определяни съгласно това дали ще бъде попречено да хората да работят и на бизнеса да върви както нормално. Присъдите могат да доближат до 10 години затвор.

„ Конвоят на свободата “ е въодушевен от митинга на водачи на камиони под същия надпис в Канада. Такива прояви имаше и във Франция.

Демонстрациите са срещу рестриктивните мерки, свързани с COVID-19, наложителното имунизиране и заповедите за носене на маски.

Антиваксърите съзнателно избраха деня на Свети Валентин, който е на следващия ден, с цел да блокират Брюксел точно на Деня на влюбените.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР