750 милиарда евро ще струва възстановяването на Украйна, изчисли министър-председателят

...
750 милиарда евро ще струва възстановяването на Украйна, изчисли министър-председателят
Коментари Харесай

Възстановяването на Украйна ще струва 750 милиарда евро -

750 милиарда евро ще коства възобновяване на Украйна, пресметна министър-председателят Денис Шмигал.

Вчера той взе участие в първата огромна донорска конференция в Лугано.

Щетите по инфраструктурата на Украйна възлизат на към 100 милиарда евро, съобщи министър председателят Шмигал в Лугано. Според управляващите в Киев за възобновяване на Украйна след войната би трябвало да бъдат употребявани замразените активи на Русия и на съветските олигарси, които се пресмятат на сред 300 и 500 милиарда евро.

" Значителна част от стопанската система е унищожена, хиляди предприятия не работят. Възстановяването на страната е доста повече от построяването на нови жилища ", изясни украинският президент Володимир Зеленски, съгласно който възобновяване на Украйна е " обща задача на целия либерален свят ". " Да започваме и да не чакаме края на войната ", прикани още Зеленски.

След завладяването на Лисичанск и цялата Луганска област, съветските сили се насочват към Донецк. Руският президент Владимир Путин подреди продължение на офанзивата в Украйна по другите бойни посоки. В диалог с военния министър Сергей Шойгу, Путин даде отмора на силите, които са " постигнали победа в Луганск ", а останалите би трябвало да " изпълнят сполучливо поставените задания ".

Очаква се съветските войски интензивно да нападат следените от украински сили елементи от Донецка област, за да овладеят целия Донбас.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР