750 милиарда евро ще струва възстановяването на Украйна, изчисли министър-председателят

...
750 милиарда евро ще струва възстановяването на Украйна, изчисли министър-председателят
Коментари Харесай

Киев: 750 млрд. евро ще струва възстановяването на Украйна

750 милиарда евро ще коства възобновяване на Украйна, пресметна министър-председателят Денис Шмигал, който взе участие в първата огромна донорска конференция в Лугано.

Щетите по инфраструктурата на Украйна възлизат на към 100 милиарда евро, съобщи Шмигал. Според управляващите в Киев за възобновяване на Украйна след войната би трябвало да бъдат употребявани замразените активи на Русия и на съветските олигарси, които се пресмятат на сред 300 и 500 милиарда евро.

„Значителна част от стопанската система е унищожена, хиляди предприятия не работят. Възстановяването на страната е доста повече от построяването на нови жилища, то е обща задача на целия либерален свят“, изясни украинският президент Володимир Зеленски. „Да започваме и да не чакаме края на войната“, прикани още Зеленски.

След завладяването на Лисичанск и цялата Луганска област съветските сили се насочват към Донецк. Руският президент Владимир Путин подреди продължение на офанзивата в Украйна по другите бойни посоки. В диалог с военния министър Сергей Шойгу Путин даде отмора на силите, които са „постигнали победа в Луганск“, а останалите би трябвало да „изпълнят сполучливо поставените задачи“.

Очаква се съветските войски интензивно да нападат следените от украински сили елементи от Донецка област за да овладеят целия Донбас.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР