750 000 евро обезщетение за загиналите си близки в катастрофата

...
750 000 евро обезщетение за загиналите си близки в катастрофата
Коментари Харесай

Близки на изгорелите в автобуса на Струма македонци съдят България за 750 000 евро

750 000 евро обезщетение за починалите си близки в злополуката на автомагистрала " Струма " от ноември м.г. желаят 10 жители на районен съд Македония. Искът е ориентиран солидарно към Агенция " Пътна инфраструктура " и Българската асоциация на автомобилните застрахователи, оповестява. При случая починаха 46 души.

Заради материалните искания на хората, представлявани от столичния юрист Николай Димитров, в четвъртък на мястото на случая се организира оглед.

За да се стигне до него, Димитров завел дело в районния съд в Перник. Причината е, че съгласно заключението на проверяващите за злополуката виновността е само на водача. Той карал с " несъобразена с пътните условия скорост ".

Димитров не е склонен, счита, че и положението на пътя е оказало въздействие, показва юристът пред медията.

Затова завежда дело и оспорва заключението. Първото съвещание е през януари. След няколко гледания в съда магистратите позволяват оглед на местопроизшествието. Всъщност той стартира от 3 километра преди удара с мантинелата. Вещите лица изследват асфалта, като са взели проби от него. Проверили са и положението на мантинелата.

Друго, което ще обследват, е маркировката по пътната настилка и дали е забележима вечер. Акцент е и положението на пътните знаци и дали те могат да бъдат скрити от дървета и дали са сложени на верните места, или има по-добри.

Данните ще бъдат употребявани, с цел да се реши за желае на юриста. Той изясни, че го е завел в България, тъй като лимитът за групов иск е 5,25 млн. евро. В районен съд Македония сумата е лимитирана до 600 000 евро.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР