75 са италианците, 20 са пристигнали на 6 март, всички

...
75 са италианците, 20 са пристигнали на 6 март, всички
Коментари Харесай

Нямало симптоми на коронавирус сред строителите на Балкански поток

75 са италианците, 20 са пристигнали на 6 март, всички са на работа

Няма служащи и чиновници на саудитския консорциум " Аркад ", строители на " Балкански поток ", които да са със признаци на ковид. Това съобщи изпълнителният шеф на " Булгартрансгаз " Владимир Малинов и назова спекулации изказвания по уеб сайтове, че болестта в Плевен може да е тръгнала от служащ на компанията.

Той разясни, че от 550 индивида на терен, италианските жители са 75, 25 от тях са пристигнали в интервала от края на февруари до 8 март. Тези 25 са минали през прегледа на летище София и здравните управляващи са ги пуснали. Останалите от дълго време са минали карантинния интервал.

Новодошлите италианци са на работа на терен. Всекидневно се прави мониторинг на всеки служащ и чиновник, сподели още шефът на " Булгартрансгаз ".

Малинов напомни, че при строителството на газопровода се работи на територията на 5 области - Плевен, Велико Търново, Ловеч, Враца и Монтана. Изпълнител е саудитския консорциум " Аркад ", обектът е от национално значение, тъй че той помоли да се се спекулира с ковид.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР