75 паралелки от столичните училища са в карантина, с положителен

...
75 паралелки от столичните училища са в карантина, с положителен
Коментари Харесай

Извиняват отсъствия в градините и предучилищните групи с декларация от родителите |

75 паралелки от столичните учебни заведения са в карантина, с позитивен тест за ковид са 201 ученика, три учебни заведения са поискали да преминат на отдалечено образование.

В детските градини има 13 групи под карантина, осведоми кметът Йорданка Фандъкова във фейсбук. 

Поисках от Министерство на образованието да даде опция на шефовете краткотрайно да извиняват отсъствия на деца от (5 и 6 години) при документално искане от родителите. По инструкции на дирекция „ Образование “ тази опция към този момент беше дадена за децата на 3 и 4 години. Родителите, които желаят децата им да останат у дома, могат да подадат декларация в свободен текст, в това число и електронно, до шефа на детската градина и отсъствията на децата ще бъдат извинявани служебно за времето на изключителната епидемиологична конюнктура, прецизира Фандъкова. 

Тя предизвестява, че се усилват екипите на общината и полицията, които управляват наложителното носене на маски в градския превоз, комерсиалните обекти и при скупчване на повече хора навън.

От през днешния ден екипи на спешната дирекция на общината подкрепят контрола за носене на маски в метрото – екипите ще стартират работа на най-натоварените станции в час-пик, написа още Йорданка Фандъкова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР