75% от семействата на работещите в България не могат да

...
75% от семействата на работещите в България не могат да
Коментари Харесай

Мика Зайкова: 75% от семействата на работещите в България не могат да поемат ежемесечните разходи

„ 75% от фамилиите на работещите в България не могат да поемат ежемесечните разноски ”, сподели икономистът Мика Зайкова пред.

Зайкова, дружно с Кремена Атанасова, ръководител на Синдиката на административните чиновници „ Подкрепа “, обясниха разликите за една и съща служба в разнообразни ведомства. Това демотивира чиновниците, стана ясно от думите им. Според Атанасова е нужно да има и спомагателни хонорари с непрекъснат и с краткотраен темперамент. Тя даде образец със заплатите в Национален статистически институт, на чиито данни всички се позоваваме.

" Заплатите им са 803 лева, а множеството са с един непознат език. Управляващите поставят знак за тъждество сред промяна и редуциране ", сподели тя.

Според Зайкова главните критерии за образуване на заплати би трябвало да бъдат издръжката на живот, както и изискванията, при които работят. Тя даде образец със чиновниците от ДАИ, които нямат служебни коли. „ Хора с идентичен труд, би трябвало да получават идентични заплати ”, сподели тя.

„ Управляващата „ сглобка ” ще стои до локалните избори. Всички упрекват локалните органи, само че те бяха оставени две години на командно дишане. Нямаше бюджет и единствено се актуализираше бюджета, само че в тази актуализация бяха пропуснали локалните органи. Те нямаха пари да си платят някой да направи плановете ”, сподели Зайкова. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР