75% от осигурителния доход ще бъде платен за периода на

...
75% от осигурителния доход ще бъде платен за периода на
Коментари Харесай

75% от осигурителния доход ще бъде платен за периода на новите мерки |

" 75% от осигурителния приход ще бъде заплатен за интервала на новите ограничения. Хората в неплатен отпуск в идващите 10 дни ще са със непокътнати осигуровки ", заяви министърът на труда и обществената политика Деница Сачева на брифинг.

По думите й по мярката " Запази ме " ще има потребност от спомагателни 7 млн. лева за тези 10 дни на локдаун.

Хората, които ще излязат в неплатен отпуск за идващите 10 дни ще бъдат със непокътнати осигурителни права, тъй като с смяна в закона до 90 дни неплатен отпуск заради заповед на държавен орган към този момент се смятат за застрахователен стаж и тези хора няма да имат проблем при пенсиониране след това.

Продължава се и действието на ограниченията 60/40 и 80/20, които могат да бъдат употребявани от работодателите при отчасти затваряне, какъвто е казусът с хотелите.

„ Що се отнася до програмата " Родители в претовареност ". Тя също продължава своето деяние и който желае може да се възползва от нея може да кандидатства в Агенцията по заетостта ”, уточни тя.

По тази мярка в Бюрата по труда могат да бъдат наети безработни родственици или хора, които имат съответните качества и са определени от родителите за детегледачи. Те ще получат една минимална заплата дружно с осигуровките към нея.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР