75-годишна жена влезе в списъка на ало измамници. Около 12:00

...
75-годишна жена влезе в списъка на ало измамници. Около 12:00
Коментари Харесай

Случаен минувач предотврати ало измама. Искали 50 бона от пенсионерка

75-годишна жена влезе в листата на ало измамници. Около 12:00 часа през вчерашния ден получила позвъняване на домашния си телефон от чужд, който се показал за доктор и декларирал, че щерка й претърпяла злополука и има потребност от незабавна интервенция, за която би трябвало да даде сумата от 50 000 лв..

Впоследствие на мобилния телефон на дамата се обадил различен мъж, който се показал за служител на реда Иван Петров и декларирал, че преследват група телефонни измамници. Мнимият служител на реда изискал от дамата да събере всички пари и полезности, които има в дома си, и да ги остави под кошче за боклук на улицата, като по този начин щели да бъдат хванати нарушителите.

Около 15:00 часа пенсионерката оставила плик със сумата от 3 600 лева и 10 сребърни пръстена под кошче за боклук на улицата наоколо до дома й.

Тя незабавно била спряна от мъж, който бил на улицата и се усъмнил, че е станала жертва на машинация. Жената осъзнала, че е въведена в подвеждане и си взела назад плика с паричната сума и полезностите.

По случая е формирана кореспонденция по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс в районно управление (на МВР) Берковица.

Ден по-рано незнаен позвънил на домашния телефон на 74-годишна жителка на гр. Чипровци, показал се за доктор и съобщил, че щерка й е потърпевша и настанена в болница със строшен крайник. След като дамата попитала „ лекаря “ в коя болница е настанена щерка й, а той не дал отговор съответно, тя се усъмнила, прекъснала връзката и подала сигнал на тел. 112. По случая е формирана кореспонденция по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР