75-годишен пенсионер от Пловдив не плаща и стотинка за електричество.

...
75-годишен пенсионер от Пловдив не плаща и стотинка за електричество.
Коментари Харесай

Пенсионер скъсал с енергото, произвежда си тока сам

75-годишен пенсионер от Пловдив не заплаща и стотинка за електричество. Сам си създава тока благодарение на 40 слънчеви панела, които е инсталирал на терасата си в панелен апартамент в жк " Тракия ".
" Нямам електромер, нито ми би трябвало. Докато съм жив, няма да употребявам ток от монополиста. Захранвам бойлер, индукционен котлон и два тв приемника с фотоволтаици. През зимата няма да ми е студено, тъй като създавам откритие, сходно на генератор, което ще ми дава ток колкото си желая " , споделя Васил Владиков, който по специалност е инженер.
 Майка откри на сватбата на сина си, че булката ѝ е щерка Майка откри на сватбата на сина си, че булката ѝ е щерка
Дрaмa кaтo в турcки ceриaл прeживяхa двaмa влюбeни oт китaйcкия грaд Cуджoу, прoвинция Дзянcу. Нa cвaтбaтa им мaйкaтa нa млaдoжeнeцa рa...
Общата мощ на слънчевия му минипарк е 1000 вата. " Дори и да не са осветени преди обед, отново създават сила. Включвам тв приемник, котлон. Живея самичък. Монополистите ме ограбват и тормозят, не желая да имам алъш-вериш с тях.
Вложих 9000 лева в слънчевите колектори. Парите спестявах от пенсията. В продължение на 4 години живеех с по 2 лева дневно. Измършавях, само че оцелях " , разказва бай Васил мъчителната си разлъка с енергото.
Той е приготвил още двайсетина колектора, които скоро ще инсталира на две стени в хола и кухнята, огрявани заран и следобяд от слънцето.
Васил живее в панелка от 34 кв.м, в която се нанесъл преди две години. Дотогава обитавал апартамент в кв. " Коматево ". Свалил електромера си след разногласия за заплащане на сметки за парно с ЕВН - сдружението, което доставя и ток, и парно в Пловдив. Те пращали писма, че дължи пари за топло, макар че през жилището минават единствено тръби.

 Тайната за най-голямата атомна злополука в Съветския съюз преди Чернобил (ВИДЕО) Тайната за най-голямата атомна злополука в Съветския съюз преди Чернобил (ВИДЕО)
Грaд Oзeрcк e ocнoвaн прeз 1946 година, cкрит дълбoкo във вътрeшнocттa нa Руcия oт изтoчнaтa cтрaнa нa Урaлcкитe плaнини, oхрaнявaн c oгрaд...
" По Татово време ме направиха клиент принудително. Не желаех парно, даже не пуснах заварчик да постави радиатори, само че авансово инсталираните тръби останаха ", споделя бай Васил.
Няколко пъти правосъден реализатор му запорирал пенсията, с цел да удържи парите за тръбите. Доброволно не е плащал сметки за топло.
Затова, в символ на митинг през декември 2010 година, пуснал молба да се откаже и от тока. Повикал техници от ЕВН, които демонтирали електромера, за което платил 26 лв.. " Повече нищо няма да получат от мен " , безапелационен е бай Васил.
Според Държавната комисия за енергийно и водно контролиране потребният живот на сходни слънчеви панели е 20 години. Ако се одобри, че Владиков пести от сметки по 30-40 лв. месечно, вложението му би се изплатило за 18 години и 7 месеца. Самият той твърди, че " до момента в който е жив, няма да му се изплатят панелите ".
Източник: в. " Труд "

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР