75 години отдаденост, любов и усърдие. Венцислав Гечев заслужава да

...
75 години отдаденост, любов и усърдие. Венцислав Гечев заслужава да
Коментари Харесай

Легендата Венци Гечев отпразнува 75-ата си годишнина в залата

75 години отдаденост, обич и старание. Венцислав Гечев заслужава да бъде именуван Легенда на българския женския баскетбол. Десетки години той наставлява и изгражка както играта, по този начин и характера на родните звезди. Затова не е изненада, че Гечев, който сега е треньор на Черно море Одесос, отпразнува своя рожден ден на игрището - по време на мача против Монтана 2003.

Треньорската кариера на обичания експерт стартира през сезон 1975/76 в Етър (Велико Търново). Той има 75 медала от шампионати при дами, подрастващи и национални тимове, над 500 мача като треньор на национални тимове в женско направление и над 2000 мача като старши треньор на дами и подрастващи в женско направление във всички възрасти. От 25 години е обвързван с Варна, а от 21 години работи в Черно море Одесос.

" 130-140 национални състезателки са излезли за тези 25 години от град Варна. Ще работя, до момента в който сътворяваме такива състезателки. Като виждам, че не мога, самичък ще кажа: " Бях до тук! ", прави равносметка той.
Венци Гечев работи в тандем със своята брачна половинка Маргарита, а активността им с подрастващите е скъпа за българския женски баскетбол. Последната огромна звезда, слушала дълго техните директиви, е Борислава Христова, която впечатли по време на петте си сезона във Вашингтон Стейт в NCAA и се трансформира в изпълнител №1 в историята на университета с рекордните 2269 точки. В момента тя е част от полския Гожов (Велкополски), където играе на професионално равнище. Гечев получи стотици поздравления за персоналния си празник, както и пожелания за здраве, победи, още триумфи и дългоденствие.

" Да бъде здрав и да си откри кой да поеме щафетата след него ", предложи президентът на БФБ Георги Глушков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР