75 000 руски войници са били убити или ранени във

...
75 000 руски войници са били убити или ранени във
Коментари Харесай

САЩ разкриха броя на руските жертви във войната срещу Украйна

75 000 съветски бойци са били убити или ранени във войната, която Владимир Путин стартира непредизвикано на 24 февруари в Украйна, съобщи „ Ню Йорк Таймс “, базирайки се на източници от администрацията на Джо Байдън.

Тази оценка е доста по-висока от по-ранните, направени от американското разузнаване. Цифрата 75 000 е била споделена на конфиденциален брифинг в американския Конгрес. Държавният департамент, Пентагонът и американското разузнаване имат информация, че 75 000 съветски нашественици са били убити или са ранени от началото на нашествието.

Ако актуалната оценка на администрацията на Байдън е точна, то това значи, че съветската войска е дала потресаващо огромен брой жертви в тази непредизвикана война. По данни на Киев единствено убитите съветски окупатори към този момент са над 40 000, само че тази численост не е доказана от западни източници. Режимът на Владимир Путин съзнателно крие броя на починалите съветски бойци в Украйна, тъй като това може да обърне публичното въодушевление против него.

Подобни загуби се отразяват и на морала на съветската войска, който още от първите дни на нашествието е извънредно невисок. Руските бойци са изпратени като пушечно месо в Украйна, тъй като нямат съвременно съоръжение, употребяват средновековни тактики, а част от войските са били и излъгани с каква цел стъпват на украинска земя. Наскоро консултант на президента на Украйна Володимир Зеленски сподели, че загубите на украинската войска в този момент са сред 100 и 200 дневно. Украйна не разкрива броя на убитите бойци, с цел да поддържа морала на армията и популацията висок.

Макар че съветската войска неведнъж превъзхожда украинската, тя беше разгромена в Киевска област в първите седмици на пълномащабната война. Сега руснаците са съсредоточили терористичните си офанзиви против цивилното население в източната и южната част на Украйна. Киев прикани западните си сътрудници да въоръжат украинската войска с съвременни западни оръжия, с цел да бъде надвит агресорът. Западни страни изпращат оръжия на Украйна, само че доста по-малко, в сравнение с са нужни, с цел да бъде победена бързо армията на Путин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР