746 са къщите за гости в периода 2007-2013 г., за

...
746 са къщите за гости в периода 2007-2013 г., за
Коментари Харесай

Ръководителят на ДФЗ де факто призна, че няма да бъдат хванати всички къщи за тъщи

" 746 са къщите за посетители в интервала 2007-2013 година, за 158 бизнеспланът, който е бил показан в Държавен фонд " Земеделие ", не е бил изпълнен, резултатът е нулев ", съобщи изпълнителният шеф на Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) Васил Грудев. Той напомни, че задачата на създаване на къщите за посетители е да сътвори бизнес и да развие селския туризъм.
" Проверени са 288 къщи за посетители, цената им е 81 млн. лева, в 158 случая те не са изпълнявали условията за развиване на селските региони. С други думи, огромна част от тях не са употребени, с цел да посрещат посетители ", добави още Васил Грудев, представен от в. " 24 часа ".
По думите му ролята на Държавен фонд " Земеделие " е да оцени инвестицията в къща за посетители по време на 5-годишния мониторинг и когато тази инвестиция не е добра, следва тя да бъде възобновена. След инспекцията инвестицията в посочените 158 къщи от 46 млн. лева би трябвало да бъде върната, процедурата ще бъде дълга, означи изпълнителният шеф на ДЗФ.
Преди три дни уеб сайтът за проверяваща публицистика " Биволъ " разгласява материал по какъв начин доста къщи за посетители де факто не са тествани от ДФЗ и известни лица, свързани с тях, не са застрашени от това да връщат пари. Дори в самия материал обаче " Биволъ " показва, че има 5-годишен мониторингов интервал, а точно отвън него ДФЗ не може да работи - това би могла да направи единствено прокуратурата и то не по причина несъблюдение на бизнес проект.
Според Грудев обаче, тъкмо интервалът 2013 - 2014 година е бил този, в който са ставали най-големите схеми. " За къщите за посетители наблюдавахме един сериозен опит за надуване на балон за инвестиция, само че това се случва през 2013-2014 година ", разяснява той и призна индиректно, че ДФЗ няма да хване всичките проблематични планове точно поради времевите ограничавания. Какво споделиха от ДФЗ точно за това пред Actualno.com - припомнете си в този материал!
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР