74 врачки и гадатели чукат касови бележки на касов апарат,

...
74 врачки и гадатели чукат касови бележки на касов апарат,
Коментари Харесай

Врачки и проститутки мамят държавата


74 врачки и гадатели чукат касови бележки на касов уред, вързан към Национална агенция за приходите. Това сочат данни на приходното ведомство, написа в. "Телеграф ".

Броят на врачките с касов уред през годините пораства. В началото, през 2011-а, когато фискалните устройства се свързваха с Национална агенция за приходите, единствено 3 гадателки предаваха данни за оборотите си към приходното ведомство.

Три години по-късно врачките с фискално устройство станаха към този момент 46. Сега броят им е съвсем подсилен.

Част от врачките и гадателките си имат свои компании. В регистрите могат да се намерят колоритни наименования като "Вещер " с предмет на активност леене на патрон. Други заплащат патентен налог на общината като физическо лице.

Налогът се дефинира от локалната власт в границите от 2000 до 5600 лв., заковани в Закона за локалните налози и такси. Оказва се обаче, че гадателите, екстрасенсите и биоенерготерапевтите, регистрирани данъчно в общината, се броят на пръсти.

В София да вземем за пример патентен налог заплаща единствено един вещател.

Във Варна на ярко работи една гадателка и един прочут в цялата страна биоенерготерапевт. Останалите гадателки гледат на ръка по улици и градинки, където търсят лековерни, на които да изпразнят джобовете.

Създалите си име пък пускат разгласи е локални уеб сайтове и одобряват на адреси да лекуват, скапват вълшебства и да предсказват бъдещето.

Компаньонките, които заплащат налози, пък са още по-малко. Най-нелегалният бизнес е точно платената обич. Жриците на любовта в най-големите градове на страната, които да си заплащат патентния налог, се броят на пръстите на едната ръка.

В същото време в най-известния уебсайт за сходни неща популяризират услугите си 1743 компаньонки.

"Работата ми като компаньонка попада в обсега на така наречен патентни действия, или действия, които подлежат на облагане с патентен налог ", разяснява една от жриците на любовта.

Има обаче и един тъничък миг. В търново една от компаньонките се е записала като масажистка. Една от аргументите е, че налогът за масажистки е доста по-нисък, в сравнение с за компаньонки. В първия случай той варира от 500 до 1680 лв. съгласно обитаемото място.

Компманьонките пък би трябвало да внасят сред 3000 и 6440 лв. годишно в общината./Блиц
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР