74-годишният мъж е обвинен в тероризъм, както и в производството

...
74-годишният мъж е обвинен в тероризъм, както и в производството
Коментари Харесай

Съдят испански пенсионер, пращал писма-бомби до посолства и до премиера заради Украйна

74-годишният мъж е упрекнат в тероризъм, както и в производството и потреблението на взривни устройства за терористични цели, заяви през вчерашния ден съд в Мадрид.

Възражението на юристите на обвинения против започването на развой е дефинитивно отхвърлено, се споделя в известието.

Поредицата от писма бомби провокира огромен отзив в Испания в края на ноември 2022 година Тя са били изпратени до Санчес, както и до посолствата на Съединени американски щати и Украйна. Отбранителна компания, която доставя артикули на Украйна, както и министърът на защитата Маргарита Роблес и сателитният център на Европейски Съюз във военно-въздушната база Торехон също са получили писма-бомби.

Обвиняемият беше арестуван два месеца по-късно в Миранда де Ебро, на към 300 километра северно от Мадрид.

Няма индикации, че мъжът е принадлежал към терористична тайфа или проведена незаконна група, се споделя в правосъден документ, само че всичко сочи, че той е работил с желанието да " съществено наруши публичния ред " и че се е домогвал до преустановяване на помощта на Украйна във войната й против Русия.

Както оповестиха тогава медиите, базирайки се на полицията, шестте колета са съдържали самоделни механизми със относително малко количество пиротехнически материал и дребни железни топчета.

Само една пратка е гръмнала. Служител на украинското посолство е бил ранен в ръката.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР