74-годишният мъж бе приет в Университетската болница, след като лекарите

...
74-годишният мъж бе приет в Университетската болница, след като лекарите
Коментари Харесай

Цяла България Впери Поглед, След Това, Което Съобщиха! Министърът На Крак! Крайно Мистериозно Причина Спас

74-годишният мъж бе признат в Университетската болница, откакто лекарите в " Пирогов " отхвърлиха да го одобряват, а екипът на Бърза помощ дойде на адреса 80 минути, откакто брачната половинка му Евелина подала сигнала. Заради отхвърли на дежурния екип от незабавния кабинет по кардиология и вътрешни заболявания в " Пирогов " да окажат помощ на Спас Добрев, шефът на болничното заведение ги уволни.

Вътрешната инспекция в Александровска болница, осъществена от специфична комисия, назначена със заповед на шефа на 25 септември, е посочила, че нарушавания в работата на дежурните екипи на лечебното заведение няма, оповестиха от пресцентъра на болничното заведение.

От там прецизират, че досега управлението на УМБАЛ „ Александровска ” се е въздържало от мнения по случая, поради назначената инспекция от страна на министъра на опазването на здравето проф. Николай Петров, предоставена на Изпълнителна организация „ Медицински одит ”.

" Поради появяването на изявления в медиите във връзка със случая, в които се твърди, че на пациента е бил отхвърлен банкет или е върнат от болничното заведение, представяме резултатите от вътрешната инспекция ", пишат от лечебното заведение.

74-годишният Спас Добрев е признат в Спешното поделение на УМБАЛ „ Александровска ” в 18.15 часа на 16 септември – близо два часа след първичното повикване на колата за спешна помощ в дома му. Мъжът е бил в извънредно тежко повредено общо положение.

Веднага са стартирани съответстващи на положението му, медицински действия - оценка на положението, ЕКГ, мониториране на артериалното кръвно налягане, кислородна ресусцитация, подаване на О2 с маска. Осигурен е венозен път и са стартирани вливания на обемозаместващи разтвори, включени са лекарства за стимулация на сърдечната активност - катехоламини.

По време на лечебните мероприятия обаче Добрев изпада в клинична гибел. Веднага е извикан реанимационен екип и след 15 минути сърдечната активност е възобновена. Това е разрешило превозването на пациента в Клиника по анестезиология и интензивно лекуване. При превеждането на Спас Добрев от незабавното поделение към клиниката, той е съпроводен от дежурен анестизиолог-реаниматор, здравна сестра и двама болногледачи.

От Александровска болница прецизират, че пациентът е вкаран в реанимацията през задния вход на отделението, който е предопределен за незабавни пациенти. Този вход е наличен единствено за медицински лица и пациенти на болничното заведение. През него не се позволява прекосяване на цивилни лица (вкл. близки на пациенти) поради спецификата на лечебния развой и опцията за внасянето на инфекции, които могат да компрометират лекуването и застрашат живота на пациента в клиниката.

В Клиниката по интензивно лекуване, Спас Добрев е подложен на апаратна вентилация със 100% подаване на кислород; мониториране на пулсова периодичност, артериално налягане, пулсова оксиметрия, ЕКГ. Продължено е вливането на обемнозаместващи разтвори и стимулация на сърдечна активност с катехоламини.

В 19.55 часа е осъществена незабавна консултация с кардиолог и е направена ехокардиография, само че мъжът още веднъж изпада в клинична гибел. Веднага е стартирана реанимация, само че макар напъните на лекарите, в 20.25 часа Спас Добрев умира.

Въз основа на направения разбор на здравната документи на пациента Спас Добрев и предоставената информация от дежурните на 16 септември, екипи в Спешно поделение и Второ направление по анестезиология и интензивно лекуване, членовете на Комисията смятат, че пациентът е приет в болница неотложно и не се откриват пропуски - както по време, по този начин и по качество, на медицинските действия и лечебно-диагностичния логаритъм при пациенти в сходни положения.

Дежурните екипи на УМБАЛ „ Александровска ” са изпълнили своите отговорности, показват от здравното заведение и изричат съболезнования на околните на умрелия пациент.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР