735 родители на деца, приети в детския ясли на територията

...
735 родители на деца, приети в детския ясли на територията
Коментари Харесай

Повечето родители във Варна се обявиха за видеонаблюдение в детските ясли

735 родители на деца, признати в детския ясли на територията на община Варна, се включиха в анкета, за изследване на настройките за видеонаблюдение. Анкетата бе проведена от дирекция " Здравеопазване “ към Община Варна. В отговор на първия въпрос: " Как оценявате взаимоотношението сред Вас и и екипа на яслената група в детската ясла – при банкет на детето “ - 95% са отговорили  " удовлетворява ме “; 4% - " отчасти ме удовлетворява “ и 1% - " не ме удовлетворява “.  На втория въпрос " Според Вас екипът на яслената група демонстрират ли самостоятелен метод и схващане към потребностите на Вашето дете? “ -  85% дават отговор с " да “; 2% - " Не “, и 13%  -  " не мога да преценява “. 

На третото питане родителите е трябвало да подредят по степен на значимост характерностите на възпитателната среда в детската ясла. Резултатите са следните: На първо място по значителност съгласно тях е " екипът на яслената група да демонстрира самостоятелен метод и схващане към потребностите и характера на детето “;  На второ място по значимост родителите са сложили: " Взаимодействие сред екипа на яслената група и всички родители “; На трето място е: " Професионална помощ при решение на проблеми, свързани с възпитанието и развъждането на децата “; Следва " Осъществяване на строго утринно здравно наблюдаване при приема на децата “; На последните места са отговорите " Осигуряване на безвредна среда за развъждане, образование и образование на децата “ и " Осигуряване на добра и модерна материално-техническа база “.  

На въпроса: " Моля да изразите Вашето мнение, по отношение на нуждата от въвеждане на видеонаблюдение в яслените групи “ - 55% от интервюираните са съгласни с слагането на видеонаблюдение; 25% са против; 19%  - не могат да преценяват и 1% не са дали отговор. На запитването " Наблюдава ли се смяна в прочувственото държание на Вашето дете “ – 83% от интервюираните родители са дали отговор -  " Да, позитивна смяна “; 9% - " Няма смяна “; 1% са дали отговор, че смяната е негативна, 3% не са дали отговор, а 4% са показали различен отговор. 

По-голям % от участниците  в изследването – 77%, са от женски пол, като 63 % са на възраст сред 25 – 30 години, а  30% са сред 36-45 години, оповестиха от дирекция " Здравеопазване " към Община Варна. 

Повече за анкетата и резултатите от нея вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР