73% от европейците планират да пътуват през следващите 6 месеца,

...
73% от европейците планират да пътуват през следващите 6 месеца,
Коментари Харесай

73% от европейците планират да пътуват през следващите 6 месеца

73% от европейците възнамеряват да пътуват през идващите 6 месеца, като 60 на 100 от тях плануват да пътуват повече от един път през този интервал, сочат данните от изследване на Европейската комисия по туризъм.

Като най-ентусиазираните пътешественици през това лято се демонстрират поляците, испанците, нидерландците, където трима от четирима интервюирани възнамеряват летни пътувания, показва пред БНР Люблена Димова - управител изследвания на Европейската туристическа комисия.

31 % се насочват към прилежащите страни, 30 % считат да почиват в личната си страна.

Най-популярни през това лято са ваканциите с дълготрайност 4 - 6 нощувки.

Данните сочат, че хората, които ще почиват на море, са по-склонни да прекарат по-дълги ваканции спрямо тези, които ще предпочетат отмора в планината или в града.

Близо половината от интервюираните са отделили до 1000 евро бюджет на човек за идното си пътешестване. Люблена Димова уточни:

"Трябва да се означи, че несигурността на хората по отношение на стабилността на персоналните им финанси се е нараснала с към 7 % по отношение на предишното лято. Инфлацията и растящите цени на пътуванията, в частност самолетните билети, се трансформират във водещ фактор на терзание за пътешестване в близкото бъдеще ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР