73-годишен варненец получи година и 4 месеца условно с 4

...
73-годишен варненец получи година и 4 месеца условно с 4
Коментари Харесай

Осъдиха варненски пенсионер, помагал за телефонни измами

73-годишен варненец получи година и 4 месеца условно с 4 години изпитателен период за присъединяване в телефонни измами.
Пенсионерът работил като помощник на неустановени досега измамници. Те съумели да го убедят по телефона да прибира парите на жертвите им, оставяни на разнообразни места във Варна и региона. По този метод възрастния мъж осигурявал за себе си по 10% от парите на потърпевшите в схемите.
В съответния случай закононарушението е осъществено на 5 септември 2017 година във варненско село. Тогава незнайно лице позвънило на домашния телефон на стара жена, като се показало за длъжностно лице от състава на Министерство на вътрешните работи. Мнимият „ служител на реда “ съумял да я убеди да му даде още мобилния си номер за непрекъсната връзка и да спомага с всичките си наличните пари за залавяне на група ало-измамници. В последвалия в продължение на повече от 1 час диалог по мобилния телефон, потърпевшата била заблудена и стимулирана да остави край резервоар за боклук покрай дома си торба с обща сума от 17000 лв.. Пенсионерът взел торбата с пари и я занесъл до бензиностанция край Каспичан.
Варненският областен съд почете предявения по делото цивилен иск и осъди пенсионера да заплати на потърпевшата обезщетение в размер на 17 000 лв. за претърпените вследствие на действието имуществени вреди. В негова тежест са още държавната такса и разходи по делото. Присъдата предстои на обжалване в 15-дневен период.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР