728 нарушения на стопански обекти регистрираха през 2018 г. екипите

...
728 нарушения на стопански обекти регистрираха през 2018 г. екипите
Коментари Харесай

728 фирми бяха регистрирани да крадат ток в Западна България през 2018 г.


728 нарушавания на икономически обекти записаха през 2018 година екипите на ЧЕЗ Разпределение за битка с кражбите на електрическа енергия. Сред тях 121 са заведенията за хранене и питейните заведения, 38 индустриални и складови бази, над 90 търговски обекта, над 40 офиса, 11 игрални зали, дървопреработвателни предприятия, строителни обекти и други

Открити са голям брой обекти с конфигурирани машини – „ копачки “ на виртуална валута, които се зареждат от електрическата мрежа нелегално. Измерванията демонстрират, че откраднатата електрическа енергия от един сходен обект доближават 50 000 кВтч. за един месец, като това е потреблението приблизително на 100-150 семейства. Рискова група са и хотели, ваканционни селища и къщи за посетители, като инспекции на такива обекти се правят непрекъснато от сдружението. През годината са разкрити над 30 нарушавания на сходни клиенти.

Фирмените обири съставляват 11% от общо откритите обири, които през миналата година са общо 6646.

Необходимо е да бъдат открити наказания, които да имат предпазен резултат. Те би трябвало да бъдат строги освен във връзка с цената, само че и във връзка с периода за дотаксуване. В Чехия интервалът на дотаксуване е 24 месеца, а в Германия 6 месеца обратно. Ускорените процедури, ефикасните и по-тежки наказания против причинителите ще оказват помощ да бъдат предпазени ползите на правилните клиенти.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР