72-годишният американец Стивън Джеймс Хъбард се призна за виновен в

...
72-годишният американец Стивън Джеймс Хъбард се призна за виновен в
Коментари Харесай

Американец се призна за виновен в наемничество на процес в Русия

72-годишният американец Стивън Джеймс Хъбард се призна за отговорен в обвинявания за наемническа активност в московски съд в понеделник, заяви съветската държавна организация РИА. Хъбард, който е от Мичиган, призна, че е получил възнаграждение за присъединяване в бойни дейности на страната на Украйна против Русия, предава Ройтерс.

Според РИА, Хъбард е декларирал: " Да, склонен съм с обвиняването. " Той беше арестуван за шест месеца преди делото и може да получи присъда сред 7 и 15 години затвор, в случай че бъде наказан.

Обвинението твърди, че Хъбард е подписал контракт с украинско териториално поделение в град Изюм при започване на войната през февруари 2022 година , като му е било дадено заплащане от 1000 $ на месец. Прокурорът съобщи, че той е бил подготвен и екипиран с оръжие и муниции. Хъбард е бил арестуван от съветски бойци на 2 април 2022 година

Неговата сестра, Патриша Фокс, описа пред Ройтерс, че Хъбард е работил като преподавател по британски език в чужбина и няма интерес към бойни дейности, отричайки той да е наемник. Тя уточни, че брат й се е преместил в Украйна през 2014 година и е живял там с жена, издържайки се с дребна пенсия.

Хъбард е един от, които сега са арестувани или се намират в пандиза в Русия.
 Русия съди 72-годишен американец, упрекнат в наемничество в интерес на Украйна
Русия съди 72-годишен американец, упрекнат в наемничество в интерес на Украйна

Той може да лежи до 15 години в затвора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР