72-годишната Светла Данаилова е многодетна майка. С деветте си деца

...
72-годишната Светла Данаилова е многодетна майка. С деветте си деца
Коментари Харесай

Гонят майка на 9 деца от ведомствено жилище с решение на съда

72-годишната Светла Данаилова е многодетна майка. С деветте си деца и брачна половинка си преди години е настанена във ведомствено жилище на Министeрството на защитата, защото брачният партньор ѝ бил боен. С днешна дата няма право да остане в парцела и получава заповед да го напусне. Казва, че няма къде да отиде, съобщи

Съпругът ѝ е умрял от дълго време, а всяко от децата ѝ имало собствен път .

" Няма къде да отида, някои от тях са фамилни, някои от тях не са, само че също са на квартири ", оплаква се дамата.

Договорът за военна работа на брачна половинка й е преустановен през 1990 година, а той самият е умрял през 1999 година През 2001 година е подписан контракт с нея, а през 2017 година е отправено предупреждение за преустановяване на този контракт, показват от военното министерство.

Всички деца на Светла са пълнолетни, като най-малкото е на 36 години . С една от дъщерите ѝ (военнослужещ към момента), е подписан контракт за прилагане чартърен на прилежащия апартамент, където тя живее с двете си деца.

От ведомството споделят, че няма по какъв начин дамата да остане в жилището, който е употребила, само че няма да я изгонят на улицата.

" Уведомени сме от нея, че е подала молба и до Столичната община за обезпечаване на обществено жилище, ние с каквото можем ще помогнем и ще чакаме да се позволи позитивно за нея. Разбира се никой няма да я изхвърли на улицата, не сме изхвърлили никого ", споделя Алисия Бояджиева, шеф на бранш " Жилища " към Министерството на защитата.

От ведомството прецизират, че няма законови спънки старата жена да населява ведомствения апартамент на щерка ѝ, която има право да го употребява. Министерството на защитата излезе и с публично мнение, което разгласява на своята " Facebook " страница, в която декларират, че по хуманни съображения ще забавят осъществяване на разпореждане на Върховен административен съд, обвързвано със жилищен проблем на майката с девет деца.



Оттам прецизират, че има правосъдно решение в тяхна изгода, според което Данаилова би трябвало да освободи жилището. По хуманни съображения обаче ще забавят осъществяването му. В позицията се споделя още, че дамата редовно не е плащала наем .

" С Указ на Президента на Република България от 27 август 2020 година е опростена дължимата сума към Изпълнителна организация " Военни клубове и военно почивно дело ". От този миг лицето продължава да генерира нови финансови отговорности до в този момент ", показват още от МО.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР