72-годишната Светла Данаилова е многодетна майка. С деветте си деца

...
72-годишната Светла Данаилова е многодетна майка. С деветте си деца
Коментари Харесай

Принуждават възрастна жена – многодетна майка, да напусне ведомствено жилище

72-годишната Светла Данаилова е многодетна майка. С деветте си деца и брачна половинка си преди години е настанена във ведомствено жилище на Министeрството на защитата, защото брачният партньор ѝ бил боен. С днешна дата няма право да остане в парцела и получава заповед да го напусне. Казва, че няма къде да отиде.

Снимка: btvnovinite.bg

Съпругът ѝ е умрял от дълго време, а всяко от децата ѝ имало собствен път.

„ Няма къде да отида, някои от тях са фамилни, някои от тях не са, само че също са на квартири”, оплаква се дамата.

Снимка: btvnovinite.bg

От Министерството на защитата обявиха, че всички деца на Светла са пълнолетни, като най-малкото е на 36 години. С една от дъщерите ѝ (военнослужещ към момента), е подписан контракт за прилагане чартърен на прилежащия апартамент, където тя живее с двете си деца.

Снимка: btvnovinite.bg

От ведомството споделят, че няма по какъв начин дамата да остане в жилището, който е употребила, само че няма да я изгонят на улицата.

„ Уведомени сме от нея, че е подала молба и до Столичната община за обезпечаване на обществено жилище, ние с каквото можем ще помогнем и ще чакаме да се позволи позитивно за нея. Разбира се никой няма да я изхвърли на улицата, не сме изхвърлили никого “, споделя Алисия Бояджиева, шеф на бранш „ Жилища” към Министерството на защитата.

Снимка: btvnovinite.bg

От ведомството прецизират, че няма законови спънки старата жена да населява ведомствения апартамент на щерка ѝ, която има право да го употребява.

Министерството на защитата излезе и с публично мнение, което разгласява на своята „ Facebook “ страница.



Оттам прецизират, че има правосъдно решение в тяхна изгода, според което Данаилова би трябвало да освободи жилището. По хуманни съображения обаче ще забавят осъществяването му.

В позицията се споделя още, че дамата редовно не е плащала наем.

„ С Указ на Президента на Република България от 27 август 2020 година е опростена дължимата сума към Изпълнителна организация „ Военни клубове и военно почивно дело “. От този миг лицето продължава да генерира нови финансови отговорности до в този момент “, показват още от МО.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР