72-годишна жителка на видинското село Покрайна е станала жертва на

...
72-годишна жителка на видинското село Покрайна е станала жертва на
Коментари Харесай

Нов удар на ало-мафията! Баба даде 15 бона на следовател Георгиев

72-годишна жителка на видинското село Покрайна е станала жертва на телефонна машинация, оповестиха от пресцентъра на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Вчера сутринта дамата отишла в полицията и съобщила за случилото се. Тя разказала, че във вторник към 19 часа на домашния й телефон позвънил мъж, показал се като следовател Георгиев. В диалога съумял да я убеди, че ще взе участие в полицейска интервенция за залавяне на телефонни измамници и за задачата би трябвало да съобщи наличните си пари. На 25 октомври в 3 часа тя оставила 15 000 лв. пред вратата на дома си. През цялото време подържала връзка по телефона с мнимия следовател. Той я уверил, че измамниците са хванати, а парите ще си получи на идващия ден от районното ръководство във Видин.
Служителите на Министерство на вътрешните работи - Видин още веднъж припомнят във връзка употребяваната от измамниците скица с полицейски сюжет - „ участвате в интервенция за залавяне на нарушители, належащо е да дадете пари, с цел да бъдат задържани”: Никога не давайте пари и полезности, поискани по телефона от хора, представящи се за полицейски чиновници или други длъжностни лица. Полицията не търси финансово подпомагане от жителите при осъществяване на интервенции и задържане на причинители на закононарушения. Получите ли телефонно позвъняване с сходно искане неотложно прекъснете връзката, сигнализирайте на тел. 112 или в най-близкото отделение на Министерство на вътрешните работи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР