72-годишен мъж е починал при пожар в къща в село

...
72-годишен мъж е починал при пожар в къща в село
Коментари Харесай

МВР съветва как да се пазим от пожар

72-годишен мъж е умрял при пожар в къща в село Босилково, община Сунгурларе, Бурга с. Инцидентът е станал на 27 декември към 19.26 ч.

Предишният ден - 26 декември към 14 часа в Министерство на вътрешните работи Несебър е постъпил сигнал за пожар в частна едноетажна къща , населявана от 60-годишен мъж. Огънят е лумнал от печка с дърва. От пожара изгоряла цялата къща и имуществото, мъжът е с изгаряне по тялото, е настанен за лекуване в УМБАЛ - Бургас, без заплаха за живота. Огънят е сподавен от два противопожарни екипа.

Междувременно от Министерство на вътрешните работи осведомиха, че п превантивно са тествани 728 обекта сред 22-26 декември . Проверени са лечебни заведения, домове за настаняване, приюти и други. Акцентите при инспекциите са главно свързани със основаната организация за обезпечаване на пожарната сигурност и на условия за евакуация и пожарогасене, положението на отоплителните уреди и уреди , електрическите и вентилационните съоръжения, положението на системите за гасене и уведомяване при пожар.

Проведени са инструктажи за дейностите, които следва да бъдат подхванати при вероятно пораждане на случай . При инспекциите на територията на страната са открити 133 нарушавания, за отстраняването на които са връчени 45 разпоредителни документа .

От Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " напомнят, че коледните украси, бенгалски огън, пиротехнически произведения, работещи и оставени без контрол кухненски, отоплителни и други електрически уреди могат да провокират пожар.

Експертите предлагат следването на няколко лесни правила:
Не използвайте свещи и бенгалски огън за декорация на коледните дръвчета; Горящите свещи би трябвало да бъдат сложени върху твърда и негорима поставка, на безвредно разстояние от горими материали и предмети; Пазете горящите свещи надалеч от деца и домашни любимци, които с дейностите си могат да провокират пожар; Светещите коледни лампички и друга декорация не би трябвало да остават включени без надзор; Проверявайте редовността на електрическите и други отоплителни уреди, които ползвате ежедневно; Не разрешавайте на деца да използват пиротехнически изделия; В случай на задимяване или пожар съобщете на телефон 112 и излезте на открито, изпълнявайте напътствията на пристигналите на място пожарникари и чиновници на реда. При мощно задимяване използвайте влажен текстилен материал пред носа и устата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР