72 часа арест за съседа, тормозил цял софийски блок12 жалби

...
72 часа арест за съседа, тормозил цял софийски блок12 жалби
Коментари Харесай

Психологът Нав убит с 1 куршум в лицето

72 часа арест за съседа, тормозил цялостен софийски блок
12 тъжби не стопираха комшийските разпри

Няма мощ в Министерство на вътрешните работи, която 23 години да прибере револвера на собствен някогашен служител 

Психологът Иван Владимиров-Нав е убит с един патрон в лицето. Смъртта на 44-годишния мъж настава незабавно на стълбището пред вратата на мазето в блока на столичната улица “Черковна ”. Пристигналият първия полицейски патрул залавя съседът Румен Тонев и иззема законния му 9-милиметров револвер “Макаров ”.



Загиналият Иван Владимиров - Нав е приключил “Международни стопански връзки ” в УНСС, магистратура и докторантура по логика на психиката в Лас Вегас, Съединени американски щати, само че преди няколко години е решил да се върне в България.

Както заяви “Труд news ”, следващата комшийска драма, на която стана жертва известният психолог, се разигра към 22,30 ч в сряда. В този час Нав се прибрал у дома и заварил вратата на дома си, намазана с грес. Нав знаел доста добре, че това е работа на съседа му и отишъл да се кара с него. Тонев го пресрещнал на площадката към мазето с ориентиран револвер и разкрил огън.

По зла подигравка на ориста психологът Нав през ноември разяснява в студиото на една от националните малките екрани съседските разпри, довели до ликвидиране в кооперация на Женския пазар. Тогава той описа и за войната със своя съсед от блока, която траела от 2020 година

Оттогава имало подадени 12 тъжби, множеството от някогашния катаджия против майката на психолога. През 2020 година пък се оплакал, че Нав довел 3-ма души, които му “откраднали ” хартията и найлона, готови за предаване като вторични първични материали.

Бившият катаджия тормозел и другите съседи в блока, само че те не се оплаквали от боязън.

“Синът ми се опитваше с положително да реши малък спор. Предният ден вървях в полицията и подадох тъжба против Тонев, тъй като беше изцапал и балконската врата с размазано яйце. Той постоянно отхвърляше. Ако нямаше оръжие, това нямаше да се случи ”, сподели Слава Иванова, майката на Нав.



Тонев не е служител на реда от 2000 година, когато напуснал или го изхвърлили от КАТ-София, все пак продължавал да се разхожда със легален револвер. Не е имало мощ в Министерство на вътрешните работи, която да го обезоръжи след толкоз тъжби на съседите.
Майката Слава Иванова: Мило мое дете, ти освети и осмисли дните ми


“Бях благословена майка с най-прекрасното дете. Шегувахме се, че всичко при него се получава... постоянно. И постоянно по сложния метод. Но той посрещаше всичко с оптимизъм и ентусиазъм. Приемаше провокациите с усмивка... Мило мое дете, адресирам ти цялата си любов и признателност, че избра мен за майка и освети и осмисли дните ми. И горещо се надявам, че си на едно по-добро място. Нека е мир и светлина на душата ти. Не остави дете, само че остави диря. И сме доста тези, които ще те носим в сърцето си ”, написа майката Слава Иванова във фейсбук.
Прокурор Десислава Петрова: Няма директни очевидци на убийството


“Няма директни очевидци на убийството. Сигналът е подаден на телефон 112 от двама съседи, които са намерили жертвата, като малко преди този момент са чули звук и изстрел в блока. Оръжието, с което допускаме, че е осъществено убийството, е намерено в дома на обвинения. Не е оказал опозиция. Задържан е за 72 часа, при първичната сказка не е отрекъл, че е причинител, само че тя няма доказателствена стойност ”, съобщи Десислава Петрова, представител на Софийска градска прокуратура.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР