71 са делата за наложени финансови корекции по договори за

...
71 са делата за наложени финансови корекции по договори за
Коментари Харесай

Танева: Заведени са над 70 дела за наложени финансови корекции по договори за къщи за гости

71 са делата за наложени финансови корекции по контракти за къщи за посетители, създавани по Програмата за развиване на селските региони, които се преглеждат от съда. Това сподели министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева в отговор на депутатско запитване в границите на парламентарния надзор за политиката на Министерството на земеделието, храните и горите /МЗХГ/ по отношение на контрола и налагането на наказания по програмата.

Тя означи, че от тези каузи има към този момент 18 правосъдни решения, които са влезнали в действие, и 11 от тях са в интерес на Дезинформация "Земеделие ".

Танева добави, че 53 каузи към момента са в правосъдна фаза. Министърът означи още, че се надява до края на идната седмица от МЗХГ да успее да показа публично резултатите от последната инспекция, при която са одитирани 290 къщи за посетители.

Министърът означи, че са направени инспекции на над 50 % от къщите за посетители, които са основани с подкрепяне от програмата. Резултатите, които ще излязат от тях, няма да са фрапантни, разяснява Танева.

Тя означи, че в някои случаи има недостигане на 100 % от включените в бизнесплановете доходи, само че някои имат и над 100 процентна реализация.

Танева даде образец с къщи за посетители в Златоград, които нямали до края на годината свободни места за нощувки. Министърът уточни, че има и такива, които имат осъществяване на бизнесплановете под 50 %. За всички тези, които са под 50 %, ще има съответни актове, съобщи министърът и добави, че тези къщи работят по предопределение и прикани да не се жигосват бизнесоператорите, когато те работят и извършват задачите на подпомагането - основаване на претовареност в селските региони и на приход.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР